search

Kun kesä saapuu, myös koirille tulee kuuma. Kuumuus ja kosteus voivat altistaa koiran erilaisille riskitekijöille. Ota huomioon seuraavat riskitekijät ja havainnot, jotta varmistat koirasi hyvinvoinnin.

Tarvitset pätevää trimmaajaa

Vie koira trimmattavaksi. Turkkia ei kuitenkaan saa poistaa ihoon saakka, koska iho on suojattava auringonpaisteelta. Kesällä on viisainta ulkoiluttaa koiria aikaisin aamulla ja myöhään illalla. Kun aurinko paistaa kuumasti, niiden on annettava levätä varjoisassa ja viileässä paikassa.

Pidä aina vettä saatavilla

Kun olet koirasi kanssa poissa kotoa, huolehdi sen nestetasapainosta. Ota mukaan kaksi kertaa niin paljon vettä kuin arvioit tarvittavan, jotta koirallasi on jatkuvasti raikasta vettä olonsa pitämiseksi viileänä.

Anna koiralle mahdollisuus olla varjossa

Anna koiralle mahdollisuus olla varjossa myös liikkeellä oltaessa. Vältä kirkkaassa auringonpaisteessa oleilua. Koirien iho voi palaa auringossa samalla tavalla kuin ihmisillä.

Vältä kävelyttämästä koiraa kuumilla pinnoilla

Koiran tassut palavat helposti kuumilla betoni- ja asfalttipinnoilla. Rajoita koiran kuumilla pinnoilla viettämää aikaa. Nurmikolla ja viileällä hiekalla oleilu on parempi vaihtoehto.

Varo kuumuuden aiheuttamaa rasitusta

Kuumuuden aiheuttaman rasituksen merkkejä ovat läähättäminen, hengitysvaikeudet, nopeutunut hengitys, kuolaaminen, lievä heikotus, tokkuraisuus ja jopa yleiskunnon romahtaminen. Jos huomaat koirallasi jotain näistä oireista, vie se varjoon, anna sille kylmää vettä ja kääri se märkiin pyyhkeisiin. Ota varmuuden vuoksi yhteys eläinlääkäriin.

Älä jätä koiraa kuumaan autoon

Älä ikinä jätä koiraa kesällä autoon yksin. Se voi saada lämpöhalvauksen ja menehtyä kuumuuteen muutamassa minuutissa.

Varovasti uimaan

Useimmat koirat nauttivat uimisesta, paitsi ne, jotka eivät osaa uida. Tietyt koirat jopa inhoavat vettä. Ennen kuin yrität pakottaa koirasi uimaan, ota selville, mistä se pitää ja kuinka hyvin se osaa uida.

Lähteet:

American Kennel Club. "Summer Safety Tips." , American Kennel Public Education. 2012. Noudettu 23.4.2012.

American Red Cross. "Summer Safety Tips for Pet Owners." , The American Red Cross Latest News. 2010. Noudettu 23.4.2012.

American Society for the Prevention of Cruelty to Animals. "Hot Weather Tips." , ASPCA Pet Care Tips. 2012. Noudettu 23.4.2012.

Reader's Digest Editors. "Summer Safety Tips for Dogs." , Reader's Digest Pets. 2011. Noudettu 23.4.2012.

LISÄÄ VINKKEJÄ
NUTROLTA

USKOMME ETTÄ
PUHDAS RUOKA ON PARASTA MITÄ LEMMIKEILLE VOI ANTAA

simple icon

YKSINKERTAINEN

Hellävaraisesti valmistettu, täynnä makua, runsaasti ravinteita. Ei sisällä geenimuunneltuja aineosia. Ei keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita. Ei maissia, vehnää, soijaproteiinia tai maitotuotteita.

simple icon

TARKOITUKSENMUKAINEN

Selkeät etiketit. Jokaisella aineosalla on oma ravitsemuksellinen tarkoituksensa, ja ne on helposti tunnistettavissa. Laadukas proteiinin lähde on #1 aineosa.

simple icon

LUOTETTAVA

Raaka-aineet ovat peräisin luotettavilta, Eurooppalaisilta toimittajilta. Tuotteet valmistetaan omassa tehtaassamme, joissa ylläpidetään tiukkoja laatu- ja truvallisuusvaatimuksia.

Evästeasetukset