search

Koiran kanssa matkustaminen voi olla haasteellista, mutta pääset niistä yli hyvällä ennakkosuunnittelulla. Kun otat mukaan kaikki tarkistuslistan sisältämät tavarat, matka sujuu ilman huolia, turvallisesti ja mukavasti.

  • Ruokaa. Koiran ruokavalioon ei saa tehdä muutoksia matkalla. Muutoin seurauksena voi olla ruoansulatusongelmia. Jos koirasi syö tölkkiruokaa, matkalle kannattaa ottaa mukaan pienempiä tölkkejä siltä varalta että yli jäänyttä ruokaa ei voi säilyttää kylmässä. Jos haluat säästää tilaa, mukaan kannattaa ottaa kokoon taitettavia ruoka- ja vesikuppeja.
  • Kuljetuslaatikko. Jos matkustat lentäen, koiran todennäköisesti täytyy matkustaa lentoyhtiöiden hyväksymässä tietyn kokoisessa kuljetuslaatikossa. Tarkista kuljetussäännöt aina etukäteen lentoyhtiöltä. Jos matkustat autolla, kuljetuslaatikon koon voi valita vapaammin. Muista, että matkustaminen kuljetuslaatikossa ei ole koiralle yhtä turvallista kuin valjaisiin kiinnitettynä. Nykyään on saatavana useita vaihtoehtoja autoissa käytettäviksi valjaiksi.
  • Kaulapanta ja talutin. Varmista, että koirasi kaulapannassa on sen rekisteröintinumero, jotta sinuun saadaan yhteys, jos sinä ja koirasi joudutte eroon toisistanne. Muista kiinnittää taluttimeen kakkapusseja.
  • Mikrosiru. Monissa maissa koiran tulee olla sirutettu.
  • Asiakirjat. Tietyt hotellit ja lentoyhtiöt edellyttävät, että voit osoittaa asiakirjojen avulla, että koirasi on rokotettu ja terve. Lisäksi kannattaa ottaa mukaan koiran valokuva, koska jos koira karkaa, kuva voi auttaa löytämään sen.
  • Mahdolliset koirasi käyttämät lääkkeet. Niiden hankkiminen matkan aikana voi olla hankalaa.
  • Kotoa mukaan otettu lelu tai huopa. Se ei ole välttämätön, mutta tuttu tuoksu voi tuoda lohtua matkalla. Siitä voi olla hyötyä tiettyihin rutiineihin tottuneille koirille, vaikka rutiinista poikettaisiin hauskan meren rannalle suuntautuvan retken vuoksi.
  • Rauhoittava lääkitys. Jos koira hermostuu autossa tai muussa liikennevälineessä, voit pyytää eläinlääkäriltä koirallesi sopivia rauhoittavia lääkkeitä.

Tämä tarkistuslista auttaa muistamaan kaiken matkalla tarvittavan. Tulosta se oman pakkausmuistilistasi liitteeksi, jotta koirallasi on matkalla yhtä hauskaa kuin sinulla.

Jos matka suuntautuu uuteen paikkaan, harkitse koiran viemistä eläinlääkärintarkastukseen ennen matkan varaamista.

LISÄÄ VINKKEJÄ
NUTROLTA

USKOMME ETTÄ
PUHDAS RUOKA ON PARASTA MITÄ LEMMIKEILLE VOI ANTAA

simple icon

YKSINKERTAINEN

Hellävaraisesti valmistettu, täynnä makua, runsaasti ravinteita. Ei sisällä geenimuunneltuja aineosia. Ei keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita. Ei maissia, vehnää, soijaproteiinia tai maitotuotteita.

simple icon

TARKOITUKSENMUKAINEN

Selkeät etiketit. Jokaisella aineosalla on oma ravitsemuksellinen tarkoituksensa, ja ne on helposti tunnistettavissa. Laadukas proteiinin lähde on #1 aineosa.

simple icon

LUOTETTAVA

Raaka-aineet ovat peräisin luotettavilta, Eurooppalaisilta toimittajilta. Tuotteet valmistetaan omassa tehtaassamme, joissa ylläpidetään tiukkoja laatu- ja truvallisuusvaatimuksia.

Evästeasetukset