search

Nykyaikaisen eläinlääketieteen ja ikääntyville koirille tarkoitettujen tieteellisesti kehitettyjen, luonnollisten koiranruokien ansiosta ei ole harvinaista, että kääpiö- tai pienikokoisiin rotuihin kuuluvat koirat elävät 15-vuotiaiksi vai vanhemmiksi. Kasvattaja, eläinlääkäri tai lemmikkieläintarvikeliikkeen kauppias voi kertoa tietyn rodun tyypillisestä elinkaaresta, mutta yleensä pienikokoisiin rotuihin kuuluvat koirat elävät vanhemmiksi kuin kookkaisiin rotuihin kuuluvat. Koirallasi on edessään useita hyviä vuosia perheenjäsenenä, kun se saa hyvää eläinlääkärin hoitoa, kunnollista ja ravitsevaa ruokaa sekä huolenpitoa, rakkautta ja hoitoa.

Ihmiset ja koirat muistuttavat toisiaan yllättävän paljon

Kun ikäännymme, sekä ihmiset että koirat, muutumme vähemmän aktiivisiksi. Lihakset heikkenevät ja luiden massa vähenee. Ruoansulatusjärjestelmämme laiskistuu, makunystyröiden herkkyys vähenee, iho muuttuu kuivan hilseileväksi ja nivelet voivat jäykistyä. Anna ikääntyvälle koiralle tavallista enemmän huomiota sekä rakastavaa huolenpitoa.

Tarkkaile ikääntyvän koiran painoa

On tärkeää, että tarkkailet ikääntyvän koiran painoa. Ylipaino rasittaa koiran luustoa, sydäntä ja muita tärkeitä elimiä. Jos ruokit koiraasi noudattaen ruokintaohjeita ja se on silti ylipainoinen, ota käyttöön NUTRO GRAIN FREE™ Adult Standard Light, jotta kalorimäärä pienenee, kunnes koirasi paino on laskenut ihanteelliselle tasolle. Siirry tämän jälkeen ikääntyville koirille tarkoitettuun ruokaan. Ja muista: ei ruoantähteitä!

Tee liikunnasta vähemmän rasittavaa

Myös ikääntyvät koirat leikkivät mielellään, mutta varsinkin tietynrotuisten koirien lonkissa ja nivelissä voi olla nivelrikkoa. Lisäksi ne voivat väsyä helpommin. Tarkkaile koirasi aktiivisuutta. Kun koira väsyy, se yleensä lopettaa leikkimisen.

Mukauta ravinto koirasi elämänvaiheeseen

Kun koirasi ikääntyy, vaikka sitä ei päältä katsoen huomaisi, sen ruokavalioon on tehtävä muutos. Luonnollinen ikääntyville koirille tarkoitettu ruoka, kuten NUTRO GRAIN FREE™ Senior Standard, auttaa parantamaan yleistä terveyttä ja hyvinvointia. Jos pureskeleminen tuottaa koiralle vaikeuksia, ota yhteys eläinlääkäriisi. Ikääntyvien koirien ruokahalu heikkenee usein. Kostean ruoan sekoittaminen kuivaruoan sekaan voi houkutella ikääntyvän koiran syömään.

LISÄÄ VINKKEJÄ
NUTROLTA

banner-benefits-mobile

USKOMME ETTÄ
PUHDAS RUOKA ON PARASTA MITÄ LEMMIKEILLE VOI ANTAA

simple icon

YKSINKERTAINEN

Hellävaraisesti valmistettu, täynnä makua, runsaasti ravinteita. Ei sisällä geenimuunneltuja aineosia. Ei keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita. Ei maissia, vehnää, soijaproteiinia tai maitotuotteita.

simple icon

TARKOITUKSENMUKAINEN

Selkeät etiketit. Jokaisella aineosalla on oma ravitsemuksellinen tarkoituksensa, ja ne on helposti tunnistettavissa. Laadukas proteiinin lähde on #1 aineosa.

simple icon

LUOTETTAVA

Raaka-aineet ovat peräisin luotettavilta, Eurooppalaisilta toimittajilta. Tuotteet valmistetaan omassa tehtaassamme, joissa ylläpidetään tiukkoja laatu- ja truvallisuusvaatimuksia.

Evästeasetukset
Evästeasetukset