search

Ihmisten tavoin koirat tarvitsevat proteiineja, hiilihydraatteja, rasvoja, vettä, vitamiineja ja kivennäisaineita oikeassa suhteessa, jotta ne pysyvät terveinä sekä hyvinvoivina. NUTRO™®-koiranruokien avulla varmistat, että koirasi saa kaikkea tarvitsemaansa. Tutustu tarkemmin ravintoaineisiin, joita koirasi tarvitsee pysyäkseen hyvässä kunnossa. 

Proteiini

Proteiini on välttämätön ravintoaine, joka toimii solutasolla pitäen elimistön perustoiminnot käynnissä. Se auttaa esimerkiksi rakentamaan uusia soluja, muodostamaan vasta-aineita, pitämään immuunipuolustusjärjestelmän kunnossa ja vahvistamaan lihaksia.

Proteiini muodostuu aminohapoista. Osa näistä aminohapoista on välttämättömiä, aivan kuin ihmisilläkin. Aminohappoja on 22. Koiran elimistö osaa valmistaa niistä osan, mutta tietyt aminohapot on saatava ravinnosta. NUTRO™®-koiranruoat sisältävät kaikki välttämättömät aminohapot, joita koirasi tarvitsee pysyäkseen terveenä. Laadukkaat proteiinilähteet auttavat koirien lihaksistoa kehittymään ja niiden aineenvaihduntaa pysymään terveenä. Koirasi nauttii ruoan mausta, ja olet tyytyväinen tuloksiin.

Hiilihydraatit

Hiilihydraatteja tarvitaan monissa koiran elimistön toiminnoissa. Niistä saa esimerkiksi energiaa ja kuituja, jotta ruoansulatuskanava pysyy terveenä. Hiilihydraattien sisältämä tärkkelys pilkkoutuu glukoosiksi, jota monet elimistön solut käyttävät energianlähteenä.

On olemassa kahdenlaisia hiilihydraatteja: nopeasti ja hitaasti eimeytyviin hiilihydraatteihin. Koiran elimistö pilkkoo nopea hiilihydraatit helposti, mutta hitaiden hiilihydraattien täytyy pilkkoutua ruoansulatuskanavan loppuosassa ennen kuin niitä voidaan käyttää hyödyksi. Esimerkiksi kuidut ovat hitaita hiilihydraatteja, joista on hyötyä ruoansulatusjärjestelmän terveydelle ja hyvinvoinnille. NUTRO™®-koiranruoat sisältävät erilaisia viljattomia hiilihydraatinlähteitä tukemaan ruuansulatuksen toimivuutta.

Rasvat

Rasvat ovat tärkeitä koiran ihon kannalta. Välttämättömät rasvahapot voivat estää koiran turkkia muuttumasta himmeäksi ja ihoa kuivumasta. Omega-6- ja omega-3-rasvahapot ovat välttämättömiä. Niitä saadaan esimerkiksi auringonkukkaöljystä. NUTRO™®-koiranruoat sisältävät terveellisen määrän näitä rasvahappoja.

Vitamiinit ja kivennäisaineet

Vitamiinit ja kivennäisaineet toimivat koirilla samalla tavalla kuin ihmisillä. Ne auttavat koirasi elimistöä useissa sen toiminnoissa. Esimerkiksi C- ja E-vitamiinit ovat antioksidantteja, jotka ovat tärkeitä immuunipuolustustoimintojen ja rasva-aineenvaihdunnan kannalta.

On olemassa monentyyppisiä B-vitamiineja. Ne ovat tärkeitä koirasi elimistölle eri tavoin. Biotiini, riboflaviini ja niasiini auttavat koiraa muodostamaan glukoosia. Lisäksi ne auttavat pitämään ihon ja turkin terveenä sekä suojaamaan ihoa. Sinkki on kivennäisaine, joka auttaa kosteuttamaan ihoa ja soluja jakautumaan.

Vesi

Vesi on elimistön tärkein osa sekä ihmisillä että koirilla. Ilman sitä elimistö ei toimi kunnolla. Vesi kuljettaa ravinteita, auttaa ruoansulatusta, pitää kehon lämpötilan oikeana, voitelee niveliä ja osallistuu moniin muihin kehon tehtäviin.

Siksi on erittäin tärkeää, että koirasi saa raikasta ja puhdasta vettä päivittäin. Yleensä koirat juovat riittävästi nestetasapainon ylläpitämiseksi, mutta joskus koiran elimistö voi kuivua sairauden tai ylirasituksen vuoksi. Jos epäilet, että koirasi kärsii nestevajauksesta, ota heti yhteys eläinlääkäriin.

LISÄÄ VINKKEJÄ
NUTROLTA

USKOMME ETTÄ
PUHDAS RUOKA ON PARASTA MITÄ LEMMIKEILLE VOI ANTAA

simple icon

YKSINKERTAINEN

Hellävaraisesti valmistettu, täynnä makua, runsaasti ravinteita. Ei sisällä geenimuunneltuja aineosia. Ei keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita. Ei maissia, vehnää, soijaproteiinia tai maitotuotteita.

simple icon

TARKOITUKSENMUKAINEN

Selkeät etiketit. Jokaisella aineosalla on oma ravitsemuksellinen tarkoituksensa, ja ne on helposti tunnistettavissa. Laadukas proteiinin lähde on #1 aineosa.

simple icon

LUOTETTAVA

Raaka-aineet ovat peräisin luotettavilta, Eurooppalaisilta toimittajilta. Tuotteet valmistetaan omassa tehtaassamme, joissa ylläpidetään tiukkoja laatu- ja truvallisuusvaatimuksia.

Evästeasetukset