search

Kun ostat ruokaa lemmikillesi, huomaat varmasti, että tarjolla on runsaasti eri vaihtoehtoja. Eri tuotteissa on muitakin eroja kuin maku – ne on suunniteltu sopiviksi koiran eri elämänvaiheisiin. Pennuille, aikuisille ja ikääntyville koirille tarkoitetut ruokavaihtoehdot on räätälöity koirasi ravitsemuksellisiin tarpeisiin sopiviksi sen kulloisessakin elämänvaiheessa.

Koiranpentu

Pennun keho kasvaa ja muuttuu joka päivä. Terveellisen kasvun tukemiseksi se tarvitsee ravitsevampaa ruokaa kuin aikuiset tai ikääntyvät koirat. Lisäksi pennut ovat aktiivisempia kuin aikuiset tai ikääntyvät koirat, joten niiden ruoan tulee olla energiapitoisempaa. Kun pentu on vieroitettu, on tärkeää, että se saa erityisesti pennuille tarkoitettua laadukasta ruokaa, jotta siitä kasvaa mahdollisimman terve ja vahva.

Pentua on ruokittava usein: mieluiten kolme kertaa päivässä puolen vuoden ikään saakka ja sen jälkeen kahdesti päivässä.

Aikuinen koira

Aikuinen tarvitsee ruokaa, joka on erityisesti suunniteltu tukemaan aikuisen koiran täysipainoista energiansaantia. Jos aikuiselle koiralle annetaan penturuokaa, se voi saada liikaa energiaa, jolloin se lihoo. Jos se saa ikääntyville koirille tarkoitettua ruokaa, se mahdollisesti saa riittävästi energiaa. On tärkeää, että aikuinen koira saa välttämättömiä ravintoaineita oikeassa suhteessa. NUTRO™-koiranruokaa, on saatavana useina eri vaihtoehtoina, jotka ottavat huomioon myös koirasi terveydentilan: esimerkiksi painonhallinta, ruoka-aineyliherkkyydet tai iho- tai vatsaongelmat.

Ikääntyvä koira

Kun koirat ikääntyvät, niiden aktiivisuuden taso laskee, ja samalla ravinnolle asetettavat vaatimukset muuttuvat. Silloin ne esimerkiksi tarvitsevat enemmän kuituja, jotta ruoansulatuselimistö pysyy toimivana ja terveenä. Ikääntyville koirille tarkoitettu ruoka sisältää vähemmän energiaa kuin aikuiselle koiralle tarkoitettu ruoka ja sen ravintosisältö on mukautettu ikääntyvien koirien tarpeisiin sopivaksi.

Missä iässä koirasta tulee ikääntyvä koira? Se vaihtelee. Pienemmät koirat elävät pidempään, joten ne ikääntyvät myöhemmin kuin kookkaisiin rotuihin kuuluvat koirat. Koiraa pidetään yleensä ikääntyvänä, kun se on saavuttanut kaksi kolmannesta rodulle tyypillisestä eliniänodotteesta.

Tiineenä olevat ja imettävät koirat

Tiineys ja imetys voivat rasittaa koiraemon fyysisiä voimavaroja suuresti. Siksi sen ruokavalio on suunniteltava erittäin huolellisesti. Tiineenä oleville ja imettäville koirille voidaan antaa pennuille tarkoitettua ruokaa, jotta varmistetaan, että niiden kaikki ravintotarpeet tyydytetään. Katso ruoan annostelusuositus pakkauksesta.

Koirasi elämänvaiheesta riippumatta sen on saatava laadukasta ja luonnollista ruokaa, joka sisältää rasvoja, hiilihydraatteja, proteiineja, vitamiineja ja kivennäisaineita oikeassa suhteessa. NUTRO™-koiranruoka täyttää koirasi ravitsemustarpeet kaikissa elämänvaiheissa ja se soveltuu myös useisiin terveyteen perustuviin tarpeisiin. Tutustu tuotevalikoimaamme ja löydä sopivin ruokavaihtoehto koirallesi käyttämällä sivun vasemmassa laidassa näkyvää suodatinta.

Lähteet:

Puppy Food: Types, Feeding Schedule and Nutrition by Elizabeth Lee

Senior Dog Food: Meeting Aging Canines’ Nutritional Needs by Katherine Kam

Does Dog Age Warrant a Change in Diet? by VetInfo.com

LISÄÄ VINKKEJÄ
NUTROLTA

USKOMME ETTÄ
PUHDAS RUOKA ON PARASTA MITÄ LEMMIKEILLE VOI ANTAA

simple icon

YKSINKERTAINEN

Hellävaraisesti valmistettu, täynnä makua, runsaasti ravinteita. Ei sisällä geenimuunneltuja aineosia. Ei keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita. Ei maissia, vehnää, soijaproteiinia tai maitotuotteita.

simple icon

TARKOITUKSENMUKAINEN

Selkeät etiketit. Jokaisella aineosalla on oma ravitsemuksellinen tarkoituksensa, ja ne on helposti tunnistettavissa. Laadukas proteiinin lähde on #1 aineosa.

simple icon

LUOTETTAVA

Raaka-aineet ovat peräisin luotettavilta, Eurooppalaisilta toimittajilta. Tuotteet valmistetaan omassa tehtaassamme, joissa ylläpidetään tiukkoja laatu- ja truvallisuusvaatimuksia.

Evästeasetukset