search

Pieniin ja suuriin rotuihin kuuluvat koirat edellyttävät niiden ainutlaatuisiin tarpeisiin suunnattua ravitsemusta. Katso, miten erityisesti koirasi rodulle tai koolle tarkoitusta ruoasta voi olla hyötyä lemmikillesi.

Kääpiö- ja pienikokoiset rodut

Tasapainoista ravitsemusta jokaiseen elämänvaiheeseen

Kääpiö- ja pienikokoisiin rotuihin kuuluvat pennut kasvavat erittäin nopeasti. Ne saavuttavat fyysisen kypsyyden fyysisen täysi-ikäisyyden jo noin 8 kuukauden ikäisinä. Suurempiin rotuihin kuuluvilta pennuilta tähän voi kulua jopa 18 kuukautta. Pienikokoisten rotujen koirat elävät noin seitsemän vuotta kauemmin kuin suuriin rotuihin kuuluvat. Pitkäikäisyytensä vuoksi ne ovat suurimman osan elämästään aikuisia. Niiden ikääntyminen alkaa vasta myöhemmin. Jotta niiden terveys säilyy ihanteellisena, on suositeltavaa antaa niille kulloiseenkin elämänvaiheeseen tarkoitettua ruokaa (pentu, aikuinen ja ikääntyvä koira). Pienikokoisiin rotuihin kuuluville koirille tarkoitetun ruokavalion tulee sisältää niiden aineenvaihdunnan ja suuremman energiantarpeen kannalta oikea määrä proteiineja ja rasvoja. Pienille koirille tarkoitetuissa NUTROTM-ruoissa tämä suhde on optimaalinen.

Antioksidantit

Varmista, että kääpiö- ja pienikokoisiin rotuihin kuuluville koirille tarkoitetuissa ruoissa on E- ja C-vitamiinia sekä tauriinia. Ne suojaavat soluja ikääntymisen ja ympäristön vaikutuksilta sekä auttavat pitämään immuunipuolustusjärjestelmän kunnossa.

Herkullinen maku

Waltham Centre for Pet Nutrition -tutkimuskeskuksessa, on tutkittu, mikä on ihanteellinen koiranruoan nappuloiden koko, kosteuspitoisuus ja ravitsemusprofiili, jotta ne maistuvat kääpiö- ja pienikokoisiin rotuihin kuuluville koirille. Tutkimusten mukaan näihin rotuihin kuuluvat koirat kieltäytyvät syömästä herkemmin kuin muut. Lisäksi niiden päivittäin syömä ruoan määrä vaihtelee. Siksi kääpiö- ja pienikokoisiin rotuihin kuuluvien koirien omistajat tarjoavat niille usein erittäin maukasta ruokaa, kuten ruoantähteitä. Tällöin nämä koirat voivat saada ravinteita epätasapainoisesti, tai niistä voi tulla nirsoja tai ylipainoisia. Kuivaruokamme maistuvat hyvältä laadukkaiden ainesosien ansiosta. Siksi pikkukoirat nauttivat Nutro™-ruokien mausta ja saavat tarvitsemansa ravintoaineet.

Suunniteltu pitäen mielessä suun terveys

Kääpiö- ja pienikokoisiin rotuihin kuuluvilla koirilla hammasongelmat ovat yleisiä, koska niiden suut ovat pieniä ja hammasvälit ahtaita. Noin 53 prosentilla kääpiö- ja pienikokoisiin rotuihin kuuluvista 8–15-vuotiaista koirista on hammaskiveä. Noin 18 prosentilla on iensairaus.* Nappuloiden ainutlaatuinen rakenne voi auttaa puhdistamaan hampaat luonnollisesti vähentäen plakin ja hammaskiven muodostumista.

Omega-6-rasvahappo ja sinkki

Monet pienet koirat ovat alttiita ihosairauksille ja turkin himmenemiselle, koska sitä harjataan usein ja huoneilma on kuivaa lämmittämisen tai jäähdyttämisen vuoksi. Waltham Centre for Pet Nutrition on osoittanut, että omega-6-rasvahapon (linoleenihappo) ja sinkin yhdistelmä parantaa turkin kiiltoa. Lisäksi se tehostaa ihon kosteutta suojaavan kerroksen toimintaa. Kokeile NUTRO® Small Breed Adult Chicken, Whole Brown Rice & Oatmeal Formula -ruokaa korkeintaan 11 kiloa aikuisina painaville tai NUTRO® Toy Breed Adult Chicken, Whole Brown Rice & Oatmeal Formula -ruokaa korkeintaan 4,5 kiloa aikuisina painaville koirille. Nämä kaksi erikoisruokaa on tarkoitettu erityisesti pienten koirien yksilöllisiin tarpeisiin.

Suurikokoiset rodut

Tasapainoista ravitsemusta jokaiseen elämänvaiheeseen

Suurikokoisiin rotuihin kuuluvien koirien ravitsemustarpeet muuttuvat iän myötä, kuten myös pienikokoisiin rotuihin kuuluvien koirien. Siksi on tärkeää, että ne saavat elämänvaiheeseensa mukautettua ravintoa. Suurempirotuisten koirien pentujen kasvuvaihe päättyy melko myöhään, joten kasvua on hallittava kasvuhäiriöiden välttämiseksi. Kasvunopeuden yksilöllisyyden vuoksi on tärkeä, että 0,5–2 vuoden ikäiset suurikokoisiin rotuihin kuuluvat koirat saavat tarvitsemaansa tasapainoista ravitsemusta mutta eivät liikaa kaloreita. Juuri oikeat proteiinin ja rasvan määrät auttavat tasapainottamaan pentujen kasvua sekä pitämään nuorien ja aikuisten koirien painon ihanteellisena. Laadukkaat ja luonnolliset proteiinit auttavat lihaksia kehittymään sekä pitämään ruoansulatuksen kunnossa. Sopivan määrän kalsiumia ja fosforia sisältävä hallittu ravinto tukee kookkaisiin rotuihin kuuluvien koirien luuston vahvistumista ja kasvua.

Nivelistä huolehtiminen

Kookkaisiin rotuihin kuuluvien koirien niveliin tulee kiinnittää erityistä huomiota koirien suuren koon ja koosta johtuvan nivelien rasittumisen vuoksi. Luonnolliset glukosamiinin, kondroitiinin ja omega-3-rasvahappojen lähteet sekä antioksidantteina toimiva E-vitamiini, sinkki ja mangaani auttavat ravitsemaan rustoja sekä tukikudoksia.

Ruoansulatuksesta huolehtiminen

Kookkaisiin rotuihin kuuluvien koirien suoliston läpäisevyys on nopeampi kuin pieniin rotuihin kuuluvilla koirilla. Siksi ruoansulatuskanavan läpäisyaika jää lyhyemmäksi, ja siksi uloste on kosteampaa. Luonnollisista lähteistä peräisin olevien kuitujen tasapaino auttaa pitämään ruoansulatusjärjestelmän terveenä ja ulosteen laadun hyvänä kookkaisiin rotuihin kuuluvulla koirilla. Kanan kaltaiset helposti sulavien proteiinien lähteet auttavat vähentämään paksusuoleen päätyvän sulamattoman proteiinin määrää. Kokeile NUTRO® Large Breed Dog -ruokia. Näiden luonnollisten koiranruokien rasva- ja proteiinipitoisuus on optimoitu erityisesti kookkaisiin rotuihin kuuluville koirille.

Lähteet:

Lähde: WALTHAM Centre for Pet Nutrition

*NUTRO™ Company, 2011

LISÄÄ VINKKEJÄ
NUTROLTA

USKOMME ETTÄ
PUHDAS RUOKA ON PARASTA MITÄ LEMMIKEILLE VOI ANTAA

simple icon

YKSINKERTAINEN

Hellävaraisesti valmistettu, täynnä makua, runsaasti ravinteita. Ei sisällä geenimuunneltuja aineosia. Ei keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita. Ei maissia, vehnää, soijaproteiinia tai maitotuotteita.

simple icon

TARKOITUKSENMUKAINEN

Selkeät etiketit. Jokaisella aineosalla on oma ravitsemuksellinen tarkoituksensa, ja ne on helposti tunnistettavissa. Laadukas proteiinin lähde on #1 aineosa.

simple icon

LUOTETTAVA

Raaka-aineet ovat peräisin luotettavilta, Eurooppalaisilta toimittajilta. Tuotteet valmistetaan omassa tehtaassamme, joissa ylläpidetään tiukkoja laatu- ja truvallisuusvaatimuksia.

Evästeasetukset