search

Kun lähdet koiranruokaostoksille, saat apua koiranruoan valintaan tutkimalla pakkausmerkintöjä. Niitä voi kuitenkin olla vaikea ymmärtää. Tämän ohjeen lukeminen auttaa ymmärtämään, mitä merkinnät tarkoittavat.

Ainesosaluettelo

Ihmisille tarkoitettujen elintarvikkeiden ainesosat on järjestetty luetteloon laskevassa järjestyksessä sen mukaan, mikä on niiden painon mukainen prosenttiosuus. Jos esimerkiksi salsan ainesosaluettelossa on mainittu ensimmäisenä tomaatti, tuote sisältää suurimmaksi osaksi tomaatteja. Muut luettelossa merkityt ainesosat muodostavat loput tuotteen sisällöstä.

Sama koskee koiranruoan ainesosaluetteloa. Jos ensimmäisenä on mainittu kana, suuri osa koiranruoan sisällöstä on kanaa. Katso ainesosaluettelossa näkyviä eläinproteiinin lähteitä: lemmikkisi saa niistä proteiineja ja aminohappoja, joita se tarvitsee pysyäkseen terveenä.

Ravintoainekoostumus

Ravintoainekoostumus-analyysi on lista esimerkiksi proteiinin, rasvan, kuitujen ja kosteuden prosentuaalisesta määrästä tuotteessa. Kuivan ja kostean koiranruoan ravintoainekoostumukset eroavat toisistaan, koska kostean ruoan kosteuspitoisuus on paljon suurempi. Voit vertailla kostean- ja kuivaruoan ravitsemusprofiileita keskenään tarkasti käyttämällä tätä kaavaa.

Association of American Feed Control Officials –järjestö (AAFCO) asettaa lemmikkien ruoille niiden ravitsemusvaatimukset. Ravitsemusluokkia on kaksi: yksi kasvaville pennuille sekä tiineenä oleville tai imettäville emoille ja toinen aikuisille koirille. Kaikki NUTRO™-koiranruoat täyttävät AAFCO:n koiranruokien ravitsemusprofiileille asettamat vaatimukset.

Lähteet:

Koiranruokapakkausten merkintöjen lukeminen , Elizabeth Lee

Lemmikkien ruokapakkausten ravintoainekoostumusten tulkitseminen by eHow

Lemmikkien ruokien pakkausmerkinnät by the U.S. FDA

Ravitsevien ruokien valitseminen lemmikeille by David A. Dzanis, D.V.M., Ph.D., DACVN

LISÄÄ VINKKEJÄ
NUTROLTA

USKOMME ETTÄ
PUHDAS RUOKA ON PARASTA MITÄ LEMMIKEILLE VOI ANTAA

YKSINKERTAINEN

YKSINKERTAINEN

Hellävaraisesti valmistettu, täynnä makua, runsaasti ravinteita. Ei sisällä geenimuunneltuja aineosia. Ei keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita. Ei maissia, vehnää, soijaproteiinia tai maitotuotteita.

purposeful

TARKOITUKSENMUKAINEN

Selkeät etiketit. Jokaisella aineosalla on oma ravitsemuksellinen tarkoituksensa, ja ne on helposti tunnistettavissa. Laadukas proteiinin lähde on #1 aineosa.

trustworthy

LUOTETTAVA

Raaka-aineet ovat peräisin luotettavilta, Eurooppalaisilta toimittajilta. Tuotteet valmistetaan omassa tehtaassamme, joissa ylläpidetään tiukkoja laatu- ja truvallisuusvaatimuksia.

offer banner
Evästeasetukset