search

Koiranpentu on enemmän kuin vain lemmikki – se on perheenjäsen. Jos pentua vaivaa herkkä vatsa, haluat helpottaa sen oloa millä keinolla tahansa. Pennun vatsa on usein herkempi kuin aikuisen koiran, koska niiden ruoansulatus- ja immuunipuolustusjärjestelmä kehittyy edelleen. Pennun olo voi muuttua paremmaksi, kun sille annetaan laadukasta ja helposti sulavaa ruokaa. Pennun ruoansulatuselimistö tulehtuu helposti loisten vuoksi. Jos epäilet loisongelmaa, ota yhteys eläinlääkäriin. 

Voiko pennullasi olla ruoka-aineyliherkkyys?

Uusimpien tutkimustietojen mukaan ruoka-aineyliherkkyydet ovat pennuilla yleisempiä kuin aikaisemmin on ajateltu.1,2 Jos koiralla alkaa esiintyä ruoka-aineyliherkkyyden merkkejä, kuten kutinaa, ihon herkistymistä, oksentelua ja muita ruoansulatuselimistön ongelmia, on syytä ottaa yhteys eläinlääkäriin ja suunnitella koiran ruokavalio uudelleen koiran iästä riippumatta.

Herkkävatsaisuus

Monet proteiinit voivat aiheuttaa herkkävatsaisuutta. Toistuva altistuminen tietylle proteiinille voi lisätä allergian kehittymisen todennäköisyyttä.

Syynä voivat olla tavalliset eläinproteiinit ja gluteeni, joka on yleisin viljoissa esiintyvä proteiini. Vehnän, ohran ja rukiin sisältämä gluteeni aiheuttaa usein yliherkkyyttä, kun taas riisin sisältämät proteiinit eivät.3

Kun ruokavalio koostuu useista aineosista, on vaikea saada selville, mikä proteiini aiheuttaa ruoka-aineyliherkkyyttä, mutta tiettyjen ruoka-ainesosien rajoittaminen ruokavaliossa voi auttaa vähentämään vatsavaivoja.

Kirjaa pennun ateriat päiväkirjaan

Vaikka pennulla ei olisi ruoka-aineyliherkkyyden oireita, sen syömisetä kannattaa pitää kirjaa. Sen avulla ongelma on helpompi tunnistaa, jos pennulle kehittyy yliherkkyyksiä myöhemmällä iällä.

Herkkävatsaisen pennun ravinto

NUTRO™ varmistaa tasapainoisen ravitsemuksen, jotta pennustasi kasvaa terve ja vahva. NUTRO™-penturuoassa on Tarkoin valitut proteiinin lähteet (kana tai lammas) ja helposti sulavaa hiilihydraattia, joten ne soveltuvat erityisesti herkkävatsaisille pennuille. 

Lähteet:

Favrot C, J Steffan, W Seewald and F Picco. 2009. A prospective study on the clinical features of chronic atopic dermatitis and its diagnosis. “Vet Derm” 21:23-31.

2 Picco F, E Zini, C Nett, C Naegeli, B Bigler, S Rufenacht, P Roosje, ME Ricklin Gutzwiller, S Wilhelm, J Pfister, E Meng and C Favrot. 2008. A prospective study on canine atopic dermatitis and food-induced allergic dermatitis in Switzerland. “Vet Dermatol” 19:150-155.
3 Verlinden A, M Hesta, S Millet and GPJ Janssens. 2006. Food allergy in dogs and cats: a review. “Crit Rev Food Sci Nutr” 46:259-273.

LISÄÄ VINKKEJÄ
NUTROLTA

USKOMME ETTÄ
PUHDAS RUOKA ON PARASTA MITÄ LEMMIKEILLE VOI ANTAA

simple icon

YKSINKERTAINEN

Hellävaraisesti valmistettu, täynnä makua, runsaasti ravinteita. Ei sisällä geenimuunneltuja aineosia. Ei keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita. Ei maissia, vehnää, soijaproteiinia tai maitotuotteita.

simple icon

TARKOITUKSENMUKAINEN

Selkeät etiketit. Jokaisella aineosalla on oma ravitsemuksellinen tarkoituksensa, ja ne on helposti tunnistettavissa. Laadukas proteiinin lähde on #1 aineosa.

simple icon

LUOTETTAVA

Raaka-aineet ovat peräisin luotettavilta, Eurooppalaisilta toimittajilta. Tuotteet valmistetaan omassa tehtaassamme, joissa ylläpidetään tiukkoja laatu- ja truvallisuusvaatimuksia.

Evästeasetukset