Nature's Very Best Ingredients - From our family to yours
Etusivu :: KOOSTUMUS- JA RAVINTOAINESANASTOA

KOOSTUMUS- JA RAVINTOAINESANASTOA

Tiedämme, että ylpeänä koiranomistajana Sinulle on tärkeää, mitä lemmikkisi syö. Siksi tarjoamme sanaston, joka kertoo lisää lemmikkieläinruokasi koostumuksesta.

Valitse: A-D | E-J | K-O | P-S | T-Z

A-D

Alfalinoleenihappo: Alfalinoleenihappo on omega-3 rasvahapon esiaste, joka auttaa tukemaan nahan ja turkin hyvinvointia sekä auttaa pitämään tulehdukset loitolla.

Auringonkukkaöljy: Öljy, joka puristetaan auringonkukan siemenistä. Hyvä omega 6 rasvahappojen eli linolihapon lähde, joka on tärkeä ravitsemuksellinen tekijä tukemaan turkin pehmeyttä ja kiiltoa.

A-vitamiini asetaatti: A-vitamiini asetaatti on A-vitamiinin lähde, jota tarvitaan tukemaan hyvää näkökykyä.

A-vitamiini: A-vitamiinia tarvitaan tukemaan hyvää näkökykyä, hyvää nahan ja turkin kuntoa sekä solutuotantoa.

B2-vitamiini: B2-vitamiini eli riboflaviini on B-vitamiini, joka auttaa ylläpitämään nahan ja turkin hyvää kuntoa sekä elimistön energia-aineenvaihduntaa.

B3-vitamiini: eli niasiini. Niasiini on B-vitamiini, joka auttaa suojaamaan ihoa kuivumiselta tukemalla ihon rasvasynteesiä.

B5-vitamiini: Tunnetaan myös nimellä pantoteenihappo. B5-vitamiini on koentsyymin olennainen osa. Koentsyymillä on keskeinen rooli energia-aineenvaihdunnassa.

B6-vitamiini: B6-vitamiini eli pyridoksiini on B-vitamiini, jolla on useita tehtäviä aineenvaihdunnassa, erityisesti aminohappoaineenvaihdunnassa.

B12-vitamiini: B12-vitamiini eli kobalamiini auttaa ylläpitämään elimistön proteiinisynteesiä sekä punasolutuotantoa.

Biotiini: B-ryhmän vitamiini, joka osallistuu energia-aineenvaihduntaan. Se on yksi kiiltävän turkin ja hyvinvoivan nahan tärkeimmistä vitamiineista. Biotiinilla on suora yhteys hermoston normaalissa toiminnassa.

C-vitamiini: C-vitamiini eli askorbiinihappo auttaa vastustamaan vapaita radikaaleja ja iän tuomia sairauksia.

D3-vitamiini: D3-vitamiini auttaa tukemaan kalsiumin imeytymistä ja vaikutusta luihin sekä auttaa vähentämään kalsium- ja fosforimenetyksiä virtsan mukana.

Dikalsiumfosfaatti: Dikalsiumfosfaatti on kalsiumin ja fosforin lähde. Molemmat ovat tärkeitä ravintoaineita, joita tarvitaan terveiden luiden ja hampaiden ylläpitoon.

E-J

E-vitamiini: E-vitamiini on tärkeä antioksidantti, joka auttaa suojaamaan soluja vapailta radikaaleilta, tukee luontaista vastustuskykyä ja auttaa vähentämään stressin aiheuttamia biologisia vaikutuksia.

Epäorgaaninen aines: Epäorgaaninen aines (myös Hehkutusjäännös) kuvaa ei-eloperäisen aineksen esim. vitamiinien ja kivennäisaineiden määrää.

Fosfori: Yhdessä kalsiumin kanssa Fosfori tukee luuston lujuutta. Sitä tarvitaan lisäksi elimistön energiatuotantoon.

Foolihappo: Foolihappo on B-vitamiini, joka tukee hermokudosten kehitystä.

Glukosamiini: Glukosamiini stimuloi uuden ruston muodostumista ja auttaa ruston joustavuudessa. Se auttaa ylläpitämään nivelten hyvinvointia ja tukee liikkuvuutta.

Jodi: Jodia tarvitaan ylläpitämään normaalia kilpirauhasen toimintaa, joka säätelee kasvua, kehitystä ja aineenvaihdunnan tasoa.

K-O

Kalsium: Kalsium on välttämätön kivennäisaines pentuiässä. Se auttaa luiden ja hampaiden muodostuksessa sekä niiden pitämisessä hyväkuntoisina ja vahvoina läpi elämän. Kalsium mahdollistaa myös solujen välisen viestinnän sekä aisti-impulssien viestinnän.

Kalaöljy: Runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka auttavat tukemaan nahan ja turkin ja nivelten hyvinvointia sekä kongnitiivisia toimintoja.

Kaliumkloridi: Kaliumin lähde. Kalium on välttämätön kivennäisaine, joka auttaa ylläpitämään elimistössä solutoimintaa. Kalium auttaa lisäksi ylläpitämään elimistön happo-emästasapainoa.

Kasvikuitu: Luontaisen kuidun lähde kasviksista, joista on poistettu vesi ja tärkkelys. Kasvikuitu auttaa ylläpitämään normaalia ruoansulatusta sekä hyvää jätösten laatua.

Koliini: Koliini on vitamiinin kaltainen yhdiste, joka toimii solukalvojen rakennuselementtinä ja auttaa estämään rasvan kertymistä maksaan.

Kondroitiini: Kondroitiini on olennainen osa rustoa ja auttaa tukemaan sen joustavuutta. Se auttaa ylläpitämään nivelten hyvää kuntoa ja tukee liikkuvuutta.

Kupari: Kupari on kivennäisaine, jolla on useita tehtäviä, kuten auttaa vähentämään vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita sekä osallistuu hemoglobiinin ja kollageenin valmistukseen.

Kupari(II)sulfaatti, pentahydraatti: Kupari(II)sulfaatti pentahydraatti on kuparin lähde (katso kohta Kupari)

Kuivattu juurikaspulppa: Luontainen kuidun lähde sokerijuurikkaasta, josta on sokeri poistettu. Juurikaspulppa auttaa tukemaan ruoansulatusta ja auttaa ylläpitämään jätösten hyvää laatua.

Kuivahiiva: Kuivahiiva on erinomainen proteiinin lähde ja tuo makua tuotteisiimme. Proteiini on välttämätön ravintoaine, joka auttaa ylläpitämään vahvoja lihaksia, auttaa tukemaan kudosten korjaantumista, antaa energiaa ja auttaa tukemaan luontaista vastustuskykyä.

Kuivattu kananliha: Kuivattu kananliha on valmistettu kokonaisesta kanasta, josta on kuumentamalla poistettu vesi ja rasva. Tuloksena on kuiva, runsaasti korkealaatuista proteiinia (lihasta) ja tärkeitä kivennäisaineita kuten kalsiumia (luista) sisältävä raaka-aine. Sisältää lisäksi luontaisen kondroitiinin lähteen (rustosta). Ei sisällä kanan päitä, jalkoja eikä sisäelimiä.

Kuivattu lampaanliha: Kuivattu lampaanliha on valmistettu oikeasta lampaasta, josta on kuumentamalla poistettu vesi ja ylimääräinen rasva. Tuloksena kuiva, runsaasti korkealaatuista ja helposti sulavaa proteiinia lihaksille. Sisältää lisäksi välttämättömiä vitamiineja ja kivennäisaineita kuten B12-vitamiinia ja seleeniä.

Kuivattu merilevä: Kuivattu merilevä on merikasvi, joka sisältää runsaasti jodia. Jodia tarvitaan ylläpitämään normaalia kilpirauhasen toimintaa, joka säätelee kasvua, kehitystä ja aineenvaihdunnan tasoa.

Kana: Kana on hyvänlaatuisen proteiinin lähde ja se lisää makua ruokaan. Proteiini on välttämätön ravintoaine, joka auttaa ylläpitämään vahvoja lihaksia, auttaa tukemaan kudosten korjaantumista, antaa energiaa ja auttaa tukemaan luontaista vastustuskykyä.

Lammas: Lammas on koirien rakastama erinomainen proteiinin lähde. Proteiini on välttämätön ravintoaine, joka auttaa tukemaan lihaksia, auttaa soluvaurioissa, lisää energiaa ja auttaa tukemaan luontaista vastustuskykyä.

L-karnitiini: Luontaisesti esiintyvä aminohappo, jolla on merkittävä rooli rasva-aineenvaihdunnassa.

Linoleenihappo: Linoleenihappo on omega-6 rasvahappo, jolla on tärkeä osa nahan ja turkin hyvinvoinnissa. Se tukee myös kasvua ja lisääntymiskykyä. Auringonkukkaöljy ja siipikarjan rasva ovat hyviä linoleenihapon lähteitä. Ne auttavat pitämään turkin kiiltävänä.

Maksa: Maksa on hyvälaatuisen proteiinin lähde, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Proteiini on välttämätön ravintoaine, joka auttaa tukemaan lihaksia, auttaa soluvaurioissa, lisää energiaa ja auttaa tukemaan luontaista vastustuskykyä.

Maissiproteiini: Erinomainen ja helposti sulava proteiinin lähde. Maissiproteiini on myös nahan ja turkin hyvinvointia tukevien rikkiaminohappojen lähde. Lisäksi se on hyvä antioksidanttien, kuten luteiinin, lähde.

Magnesium: Magnesium on kivennäisaine, joka vaikuttaa luiden rakenteeseen ja tukee hermoston toimintaa. Se ylläpitää solujen normaalia energiatuotantoa.

Magnesiumfosfaatti: Magnesiumfosfaatti on hyvä magnesiumin ja fosforin lähde (katso tarkempi kuvaus kivennäisaineita koskevista kohdista)

Mangaani: Mangaani on kivennäisaine, joka tukee solujen normaalia toimintaa. Se on välttämötän luiden ja nivelruston muodostukselle sekä neurologisiin toimintoihin.

Mangaanisulfaatti monohydraatti: Mangaanin lähde.

Natriumkloridi: Natriumkloridi on natriumin ja kloridin lähde. Ks. Suola

Natriumseleniitti: Natriumin ja seleenin lähde. Natrium auttaa tukemaan elimistön solujen normaalia toimintaa ja tukee elimistön happo-emästasapainoa yhdessä kalimin kanssa. Seleeni auttaa vähentämään soluvaurioita ja tulee immuunivastetta.

Niasiini:Niasiini on B3-vitamiini, joka auttaa suojaamaan ihoa kuivumiselta tukemalla ihon rasvasynteesiä. .

P-S

Pantoteenihappo: Pantoteenihappo, toiselta nimeltään B5-vitamiini, on koentsyymin olennainen osa. Koentsyymillä on keskeinen rooli energia-aineenvaihdunnassa.

Pyridoksiini: Pyridoksiini tunnetaan myös B6-vitamiinina, jolla on useita tehtäviä aineenvaihdunnassa.

Ruskea/Tumma riisi: Helposti sulava, ravinteikas vilja. Ruskea riisi tarjoaa lemmikillesi tasapainoisen ravinnon energian muodossa. Sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita.

Raakakuitu: Raakakuitu on ravintokuitua, joka auttaa lisäämään suoliston liikkuvuutta sekä suolibakteerien aineenvaihduntaa tukien siten ruoansulatuskanavan hyvinvointia.

Rauta: Rauta on tärkeä hemoglobiinin ja myoglobiinin osa. Punasolujen hemoglobiini kuljettaa veressä happea ja myoglobiini toimii samoin lihaksissa.

Riboflaviini: Riboflaviini, toiselta nimeltään B2-vitamiini, auttaa ylläpitämään nahan ja turkin hyvinvointia.

Riisi: Helposti sulavaa, ravinteikasta viljaa. Riisi tarjoaa lemmikillesi tasapainotettua ravintoa energian muodossa.

Rosmariini & Rosmariiniuute: Rosmariini on luonnon yrtti, joka lisää makua ruokaan ja toimii luontaisena antioksidanttina.

Seleeni: Seleeni on tärkeä kivennäisaine, jota tarvitaan pieninä määrinä. Seleeni auttaa vähentämään soluvaurioita ja tulee immuunivastetta.

Siipikarjan rasva: Sisältää tärkeitä rasvahappoja, kuten linoleenihappoa, joka auttaa ylläpitämään nahan ja turkin hyvää kuntoa. Toimii myös energialähteenä ja maun antajana.

Sikuriuute: Sikuriuute on luontainen prebiootti ja kuidun lähde, joka auttaa tukemaan ruoansulatusta.

Suola (Natriumkloridi): Suola on kahden kivennäisaineen, natriumin ja kloridin, yhdiste. Natrium auttaa tukemaan elimistön solujen normaalia toimintaa ja tukee elimistön happo-emästasapainoa yhdessä kaliumin kanssa. Kloridi auttaa ylläpitämään elimistön neste- ja happo-emästasapainoa.

Sinkkisulfaatti monohydraatti: Sinkki auttaa ylläpitämään nahan ja turkin hyvää kuntoa sekä tukee haavojen parantumista.

T-Z

Tauriini: Koirilla tauriini luontaisena antioksidanttina auttaa ylläpitämään näkökykyä, normaalia sydämen toimintaa ja kuuloa.

Tiamiini: Tiamiini eli B1-vitamiini auttaa tukemaan energia-, hiilihydraatti- sekä hermokudoksen aineenvaihdutaa.

Täysjyvävehvä: Täysjyvävehnä on valmistettu hiomalla vehnän jyviä. Se on luontainen energian ja kuidun lähde.

Tokoferoliyhdiste: Tokoferoliyhdiste on E-vitamiinin lähde. E-vitamiini on antioksidantti, joka auttaa suojaamaan elimistön soluja.

Vesi: Vesi on elämän tärkein ravintoaine. Vettä tarvitaan kaikkiin elimistön toimintoihin ja sitä tulee nauttia joka päivä.

Vehnäjauho: Hienoksi jauhettua jauhoa vehnästä. Koostuu pääsääntöisesti tärkkelyksestä ja gluteenista, jotka ovat nopeasti sulavien hiilihydraattien hyvä lähde ja antavat nopeasti energiaa.